BRC
BRC

Однак зараз він використовується і до інших виробників продуктів харчування. BRC описує вимоги до безпеки харчових продуктів, якості та виробничих процесів, відповідність яким має забезпечити виробник, що б виконувати вимоги законодавства і захисту прав споживача.

 

В основі стандарту використання принципів НАССР, ефективна система менеджменту якості, контроль постачальників, виробництва і виробничого середовища.

Стандарт передбачає оцінювання за такими розділами:

  • план для безпеки харчових продуктів – системи безпеки харчових продуктів НАССP;
  • система менеджменту якості;
  • вимоги до обладнання і виробництва;
  • управління продукцією;
  • управління процесами;
  • персонал.

 

Багато міжнародних підприємств роздрібної торгівлі вимагають використання цього стандарту. Він також прийнятий організацією роздрібної торгівлі Global Food Safety Initiative (GFSI) – Глобальною ініціативою харчової безпеки – як рівноцінного по відношенню до інших стандартів безпеки харчових продуктів.

В даний час діє 7 версія стандарту (Issue 7), введена з січня 2015 року.

Вимоги стандарту пред’являються до торгових мереж, виробників харчової продукції, підприємствам громадського харчування, імпортерам і постачальникам в частині забезпечення безпеки продуктів, включаючи упаковку і неухильного виконання законодавчих вимог. Британський стандарт широко використовується в країнах Європейського Союзу, Північної та Південної Америці, Азії, на Середньому і Далекому Сході.

Переваги

  • Забезпечене відповідність законодавчим вимогам у сфері безпеки харчових компонентів і сировини (кормів);
  • Гарантований контроль безпеки продукції на всіх етапах ланцюжка поставок;
  • Нерозривний зв’язок між виробником / постачальником і продавцем, завдяки універсальності та комплексності вимог стандарту;
  • Зростання довіри з боку споживачів до якості і безпеки продуктів;
  • Поліпшення іміджу серед партнерів і інвесторів, на внутрішньому і зовнішньому ринках
  • Завдяки сертифікату BRC забезпечується наявність інструментів для вдосконалення продукту, зміни якості роботи, збільшення безпеки;
  • За рахунок впровадження BRC можна домогтися ефективної системи управління всім ланцюжком поставок за рахунок зниження кількості проведених аудиторських перевірок.

Сертифікація на відповідність даним Стандартом допомагає виробникам, власникам компаній і продавцям відповідати законодавчим вимогам, забезпечуючи безпеку споживачів.

Крім BRCGlobalStandardforFoodSafety, Британський консорціум операторів роздрібної торгівлі випустив і інші стандарти, що застосовуються сьогодні в різних країнах:

– BRC Global Standard – Food Storage and Distribution (Загальний стандарт BRC зі зберігання та дистрибуції харчових продуктів);

– BRC Global Standard – Consumer Products (Загальний стандарт BRC по споживчих товарах);

– BRC Global Standard – Food Packaging and other Packaging Materials (Загальний стандарт BRC по упаковці харчових продуктів).