Global GAP
Global GAP

Мета стандарту Global G.A.P.

GLOBAL G.A.P. «Контрольні точки і критерії відповідності. Інтегрована система управління сільськогосподарським виробництвом» – це система стандартів для забезпечення безпеки сільськогосподарської продукції, що включає 3 модуля:

– сільськогосподарське виробництво;
– рослинництво;
– фрукти та овочі.

Метою стандарту GLOBAL G.A.P. є забезпечення безпеки продуктів харчування, здоров’я і безпеки працівників і охорони навколишнього середовища.

Вимоги стандарту Global G.A.P.

Стандарт GLOBAL G.A.P. передбачає певну кількість оцінок ризику, які необхідно вжити з метою сприяння безпеці харчових продуктів, здоров’я працівників і охорони навколишнього середовища.

Структура стандарту GLOBAL G.A.P.:

Сільськогосподарське виробництво:

– Історія дільниці та управління ділянкою.
– Ведення документації та власний контроль.
– Охорона здоров’я та праці працівників, соціально-побутове забезпечення.
– Субпідрядники.
– Управління відходами та контроль за забрудненням навколишнього середовища, утилізація і повторне використання.
– Навколишнє середовище і охорона природи.
–  Скарги (рекламації).
– Процедури повернення і відкликання.
– Захист продуктів харчування.
– Статус GLOBAL G.A.P ..
– Використання логотипу.
– Відстеження і поділ продукції.

Рослинництво:

– Відстеження.
– Матеріал для розведення.
– Історія дільниці та управління ділянкою.
– Землекористування.
– Застосування добрив.
– Зрошення.
– Комплексний захист від шкідників.
– Засоби захисту рослин.
– Оснащення.

Фрукти та овочі:

– Обробіток ґрунту.
– Субстрати.
– Передзбиральний період.
– Збір врожаю.
– Обробка продукції.
– Історія дільниці та управління ділянкою.
– Ведення документації та власний контроль.
– Охорона здоров’я та праці працівників, соціально-побутове забезпечення.
– Субпідрядники.
– Управління відходами та контроль за забрудненням навколишнього середовища, утилізація і повторне використання.
– Навколишнє середовище і охорона природи.
– Скарги (рекламації).
– Процедури повернення і відкликання.
– Захист продуктів харчування.
– Статус GLOBAL G.A.P..
– Використання логотипу.
– Відстеження і поділ продукції.
– Відстеження.
– Матеріал для розведення.
– Історія дільниці та управління ділянкою.
– Землекористування.
– Застосування добрив.
– Зрошення.
– Комплексний захист від шкідників.
– Засоби захисту рослин.
– Оснащення.
– Обробіток ґрунту.
– Субстрати.
– Передзбиральний період.
– Збір врожаю.
– Обробка продукції.

Сфера застосування стандарту Global G.A.P.

Стандарт Global G.A.P. застосовується всіма виробниками, охочими сертифікуватися в галузі сільськогосподарського виробництва.

Які компанії впроваджують стандарт Global G.A.P.

  • Підприємства, яким необхідно сертифікуватися в галузі сільськогосподарського виробництва.
  • Підприємства, що здійснюють первинну переробку продуктів рослинництва.
  • Підприємства сільського господарства, що працюють на міжнародному ринку.

Внутрішні вигоди впровадження стандарту GLOBAL G.A.P.

  • Гарантії випуску на ринок сільськогосподарської продукції, що є безпечною для споживачів.
  • Гармонізація систем управління безпечністю харчових продуктів, здоров’я та безпеки працівників і охорони навколишнього середовища.
  • Можливість демонстрації прихильності Вашої компанії до виробництва безпечної продукції.

Зовнішні вигоди впровадження стандарту GLOBAL G.A.P.

  • Підвищення довіри споживачів до безпеки, якості Вашої продукції і до компанії в цілому.
  • Підвищення Вашого рейтингу в очах найбільших підприємств роздрібної торгівлі.
  • Поліпшення взаємодії компанії з іншими виробниками харчової ланцюга.
  • Довіра з боку перевіряючих органів.
  • Гарантія безпеки харчових продуктів для кінцевого споживача.
  • Мінімізація негативного впливу на навколишнє середовище.
  • Можливість виходу на міжнародний ринок.