GMP +
GMP +

  

При цьому виявляються специфічні загрози (мікробіологічні, хімічні і фізичні фактори), як в HACCP, і оцінюється ймовірність їх виникнення. Система раннього попередження направлена на виявлення і усунення цих чинників. Щоб охопити постачальників сировини для виробництва кормів правила GMP + були розширені. Для «GMP +» існує своя сертифікація.

 

Мотивація до впровадження і переваги:

  • документується структура виробництва і розподіляється відповідальність;
  • збільшується довіра клієнтів;
  • поліпшується безпеку продукції;
  • досягається відповідність законодавчим вимогам та стандартам;
  • збільшується конкурентоспроможність.

Основу стандарту GMP + складає НАССР (Аналіз небезпек і критичні контрольні точки). Стандарти GMP + синхронізовані з вимогами ISO 9001 в частині вимог до системи менеджменту, але додатково встановлює спеціальні вимоги:

  • до продукції;
  • до процесів, наприклад, до закупівлі сировини і послуг, відбору та зберігання проб, моніторингу готової продукції, підтвердження безпеки продукції та ін.

Учасники схеми сертифікації по GMP + отримують доступ до міжнародних баз виробників кормів, до даних щодо якості та безпеки виробляє і постачає продуктів, до загальної бази оцінки ризиків та інформації про інциденти в сфері кормової ланцюжка і передових заходи щодо поліпшення.

Переваги:

  • Висока якість кормів забезпечує безпеку продуктів харчування тваринного походження;
  • Оглянутий сертифікатом GMP + якість кормів для тварин є незаперечною перевагою в конкурентній боротьбі за вихід на світовий ринок;
  • Створення єдиної системи управління якістю і безпекою продуктів;
  • Своєчасна ідентифікація потенційних ризиків, запобігання потрапляння небезпечних компонентів в тваринні корми.