IFS Food
IFS Food

Вимоги стандарту IFS food

Стандарт IFS Food пред’являє наступні вимоги до виробника:

  • Відповідальність керівництва компанії.
  • Система менеджменту якості та безпеки.
  • Менеджмент ресурсів.
  • Планування та процес виробництва.
  • Вимірювання, аналізи, поліпшення.
  • Захист продукту і зовнішні інспекції.

Область застосування стандарту IFS food

Стандарт IFS Food застосовується в області переробки, фасування, обробки і первинної упаковки харчових продуктів.

Які компанії впроваджують стандарт IFS food

  • Підприємства, що займаються переробкою харчових продуктів (стерилізація, пастеризація, заморозка, обробка для запобігання контамінації продуктів, приготування, випічка, розлив, пивоваріння, ферментація, сушка, обсмажування, панірування, обсипання, відбиття, нарізка, забій, очищення, обробка парою, подрібнення).
  • Підприємства, що займаються переробкою м’яса та м’ясних продуктів, риби, яєць, молочної продукції, фруктів і овочів, зернових, кондитерських виробів, комбінованих продуктів харчування, напоїв, масел і жирів, сухих продуктів, кормів для тварин.
  • Підприємства, що займаються упаковкою сипучих харчових продуктів.

Переваги реалізації:

  • Підвищення довіри до постачальників і продуктів
  • Скорочення часу, що витрачається на перевірку постачальника
  • Менше часу витрачається на переробку або повернення продукту
  • Захист при ретельних перевірках
  • Свідоцтва експертів
  • Можливість скорочення окремих витрат на перевірки шляхом їх об’єднання

Виробничі переваги:

  • Покращення взаєморозуміння між керівництвом і співробітниками, щодо стандартів і процедур
  • Більш ефективне використання ресурсів
  • Гарантія безпеки харчового продукту у всіх виробничих партіях
  • Документально підтверджена впевненість щодо безпеки продуктів, що виробляються.
  • Зниження частки браку в загальному обсязі виробництва
  • Скорочення необхідності в перевірках замовника, в тому числі з боку торгових мереж
  • Захист при ретельних перевірках
  • Свідоцтва експертів

 

Маркетингові переваги:

  • Покращення ділової репутації постачальника високоякісної продукції
  • Підвищення довіри споживачів до безпеки, якості продукції підприємства і до компанії в цілому.
  • Підвищення рейтингу підприємства в очах найбільших підприємств роздрібної торгівлі.
  • Зниження витрат виробника на процедури підтвердження відповідностей харчової продукції при поставках.
  • Можливість торгівлі з клієнтами, які наполягають на незалежній перевірці
  • Єдиний стандарт і правила, що дозволяють виконувати оцінку із залученням органів з сертифікації, акредитованих за європейськими стандартами.
  • Можливість постійно постачати продукцію у відповідність до вимог споживачів і відповідними обов’язковими вимогами країн ЄС та інших європейських держав.
  • Використання логотипу IFS і сертифіката для демонстрації відповідності високим стандартам IFS може легко поєднуватися з BRC.